2013

Tapahtumat 2013

Joulujuhla 14.12.2013

joulukuusi-esikatseluLauantaina 14.12. 2013  klo 13.00 kokoonnuimme Niemisen Urheilutalolle viettämään kyläläisten yhteistä joulujuhlaa. Tervetuloglögien jälkeen nautimmme pitoemäntien valmistaman perinteisen jouluaterian. Ruokailun jälkeen lauloimme joululauluja ja näimme uusimman multimediaesityksen kyläkoulujemme satavuoitisesta historiasta. Kiitos emeritus johtajaopettaja Jorma Rouviselle joululaulukaraokesta ja ansiokkaasta kyliemme historiaan liittyvästä taltiointityöstä!

Juhlan yllätysnumerona näimme Tiernakuvaelman kylän omien "poikien" esittämänä. Bravo! Esitys oli vaikuttava, ja toivomme, että siitä muodostuu traditio.

Viime vuoden tapaan lahjoitimme kahdelle vuoden 2013 aikana syntyneelle pienokaiselle, Emmille ja Eeville,  Muumi-puurolusikan ja pehmolelun. Toivotamme onnea ja kaikkea hyvää uusille kyläläisille  sekä heidän vanhemmilleen!

Puheenjohtaja kertoi läsnäolijoille kyläyhdistyksen toiminnasta kuluneen vuoden aikana sekä tulevan vuoden suunnitelmista. Juhlan päätteeksi joimme vielä torttu- ja piparikahvit ja lapset saivat karkkipussit kotiin viemisiksi.

Kiitämme kyläläisiä yhteistyöstä ja toivotamme kaikille rauhallista  ja virkistävää joulun aikaa!

Hallitus

joulujuhla1-esikatselu joulujuhla2-esikatselu joulujuhla3-esikatselu

Syystalkoot Vuoniemen mökillä

Vuoniemen mökin syystalkoot pidettiin perjantaina 25.10.2013. Ensimmäistä kesää käytössä ollut ponttoonilaituri vedettiin maille jäiltä suojaan, ja vene siirrettiin talvehtimispaikalleen mökin kuistille.  Polttopuiden teko, paikkojen siistiminen ja kiinteistössä säännöllisesti tehtävät huoltotyöt  kuuluivat myös asiaan.

Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui Vuoniemeen aamulla jo ennen talkoiden alkamista. Mökin osalta todettiin, että kesä oli vuokraustoiminnan kannalta onnistunut, ja voimme tyytyväisin mielin odottaa uutta kesää. Kesän 2014 varauskalenteri onkin täyttymässä keskeisimpien lomaviikkojen osalta.

Kokoustamisen ja talkootöiden lomassa muistettiin tietenkin kahvitella ja nauttia varapuheenjohtaja Minnan leipomista uunituoreista sämpylöistä. Kiitos Minnalle maittavista tarjoiluista, kiitos kaikille talkoolaisille ja vielä erityiskiitos Vuoniemen mökkitiimille koko vuokrauskauden ajan jatkuneesta arvokkaasta työstä!

vuoniemi-syystalkoot-esikatselu vuoniemi-syystalkoot2-esikatselu

Elotalkoot Vuoniemessä 6.8.2013

Vuoniemen talkootiimi tempaisi taas, kun yllättäen kesken mökin vuokrauskauden tarjoutui tilaisuus kohentaa mökin ympäristöä ja rakennuksia. Grillikota sai uuden maalipinnan, tuvan ja huoltorakennuksen maalipintoja paikkailtiin, nurmikot leikattiin, komposti huollettiin, rantaa raivattiin ja lahjaksi saatu hiekkakuorma levitettiin rantapenkereelle. Kymmenhenkinen talkooporukka uurasti helteisessä säässä, mutta kotakeittiössä paistetut makkarat, herkulliset voileivät, kylmät juomat ja kahvi pitivät väen tarmokkaana ja mielet iloisina koko aherruksen ajan.

Kiitos jälleen kerran ahkerille talkoolaisille ja huolinnasta vastanneille. Hyvä työ, hyvä myö!

elotalkoot1-esikatseluelotalkoot2-esikatseluelotalkoot3-esikatseluelotalkoot4-esikatselu

Juhannusjuhla Kylmäpohjassa

Kyläyhdistyksen järjestämä juhannusjuhla pidettiin perjantaina 21.6.2013 Kylmäpohjan rannassa. Kutsu oli tavoittanut hyvin sekä kyläläiset että ranta-asujat, ja juhlapaikalla olikin runsaasti väkeä. Ilta kului rattoisasti tanssien, seurustellen, puhvetin antimista nauttien ja kokkoa katsellen. Tanssimusiikista ja musiikkiesityksistä vastasivat kylien omat muusikot. Juhlaa valmistelevat talkoot pidettiin jo keskiviikkona 19.6.2013, ja juhannusaattona klo 19.00  juhlapaikka  oli valmiina ottamaan vieraat vastaan.  Kaunis ja lämmin sää loi juhlaan iloisen  tunnelman ja sai väen viihtymään.

Aurinkoista kesää kaikille juhannusjuhlavieraillemme ja kiitokset juhlatalkoolaisille!

juhannus2013-2-esikatselujuhannus2013-3-esikatselujuhannus2013-4-esikatselujuhannus2013-5-esikatselu

Niemisen Urheilutalon ulkoliikuntapaikka

ulkoliikuntapaikka2-esikatseluKeskiviikkona 29.5.2013 kyläläisillä oli mahdollisuus tutustua Niemisen Urheilutalon ulkoliikuntapaikkaan. Liikuntasihteeri Jyrki Kymäläinen esitteli laitteita ja neuvoi niiden käyttöä. Niemisen Urheilijoiden ja kyläyhdistyksen taloudellinen panostus julkisen rahoituksen lisäksi mahdollisti liikuntapaikan saannin Urheilutalon yhteyteen.

Aurinkoiset siivoustalkoot Niemisen hautausmaalla

hautausmaa-talkoot-esikatseluKeväinen luonto ja sää antoivat parastaan talkooväen kokoontuessa Niemisen hautausmaalle aamuyhdeksäksi maanantaina 20.5.2013. Seurakunnan ja kyläyhdistyksen talkookutsu oli tavoittanut kaikki kylätoimijat, ja väen vahvuudeksi muodostui ilahduttavat 17 henkilöä. Useimmilla oli työvälineitä mukanaan, jopa kottikärryt. Seurakuntamestari Ilpo Hirvonen toi mukanaan hernekeittoa ja voileipätarpeet tarjottavaksi talkooväelle. Kyläyhdistys huolehti mehusta, kahvista ja kahvileivästä.

Aurinkoinen sää ja kuiva maa siivittivät ahkerien talkoolaisten työtä. Lakaisu ja roskien kuljettaminen metsänpeittoon vei vajaat kaksi tuntia. Myös pari pientä kuivunutta havupuuta ehdittiin kaataa ja korjata pois.

Työn jälkeen nautittiin kappelissa hernekeittolounas ja jälkiruuaksi kahvit. Iloinen puheensorina ja tyytyväinen mieli hallitsivat tunnelmaa. Lopuksi otettiin yhteiskuva talkoisiin osallistuneista.

KIITOS KAIKILLE TALKOOLAISILLE!

Pihamaatalkoot Vuoniemessä

Tiistai-iltapäivänä 7.5.2013 kokoontui joukko kyläyhdistykseläisiä Vuoniemen mökille perinteisiin kevättalkoisiin. Ennen työhön ryhtymistä istahdettiin tuvan pöydän ääreen tulokahveille. Sää suosi talkoolaisia niin, että muutamassa tunnissa pihasta ja rannasta oli haravoitu traktorikuormallinen roskia. Mökki ja saunatilat tuuletettiin, mökin ja aitan varustus tarkastettiin ja varasto- sekä WC-tilat siivottiin. Työn lomassa ehdittiin vielä grillin äärelle makkarakesteihin. Talkootyöt jatkuvat mökillä edelleen koko kevään ajan "täsmätiimien" voimin.

Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille!

vuoniemi-talkoot1-esikatseluvuoniemi-talkoot2-esikatseluvuoniemi-talkoot3-esikatselu

Kahvitilaisuus Urheilutalolla

Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry ja yhdistyksen hankekoordinaattori Tuovi Vaaranta ovat saaneet useita huomionosoituksia Onkamojärvien kunnostuksista.

Huomionosoitusten kunniaksi kyläyhdistys järjesti Urheilutalolla kahvitilaisuuden 16.2.2013 klo 13 alkaen. Tilaisuuteen oli kutsuttu Onkamojärvien kunnostuksiin osallistuneet yhteistyötahot, urakoitsijat, talkoolaiset ja päärahoittajat.

onkamojarvijuhla1-esikatselu onkamojarvijuhla2-esikatselu

Niemisen Urheilutalon kahvio valmiina
vastaanottamaan vieraat.

onkamojarvijuhla4-esikatselu

Paikalle oli saapunut yli 40 kutsuvierasta.

onkamojarvijuhla3-esikatselu

Vieraat tutustumassa huomionosoituksiin ja
Onkamojärvihankkeista koottuun leikekirjaan.