2014

Tapahtumat 2014

Konserttimatka Joensuuhun

JoulukuvaKiitos yhdistyksemme hallituksen jäsenelle Taina Tolvaselle lippujärjestelyistä ja matkanjohtajuudesta sunnuntaina 14.12.2014. Saimme nauttia Carelia-salissa upeasta joulukonsertista eikä bussimatkaltakaan puuttunut viihdykettä.

Hyvää joulumieltä jokaiselle!

Joulujuhlassa

joulujuhla5Kyläyhdistyksen joulujuhla järjestettiin tänä vuonna Lucian päivänä 13.12. Ohjelmallinen juhla vietettiin Niemisen kappelilla. Minna Tikan lausumien jouluisten ajatusten jälkeen tilaisuudessa esiintyivät Lotta Lievonen, viulu, säestäjänään Anu Mikkonen ja Timo Wuorio, yksinlaulu, säestäjänään Pekka Sallinen. Seurakunnan tervehdyksen juhlaan toi kirkkoherra Markus Kontiainen. Yhteislauluja säesti kanttori Annikki Logrén.  Kyläyhdistys oli kutsunut juhlaan kaikki vuoden 2014 aikana syntyneet pienokaiset perheineen. Viisi pientä poikaa saivat jo perinteeksi muodostuneen puurolusikka- ja halinallelahjan.

Juhlan jälkeen kokoonnuttiin joulukahveille Niemisen Urheilutalolle. Joululaulujen lomassa nautittiin glögiä, kahvia,  Lucia-pullia ja muita joululeivonnaisia. Lapsille kyläyhdistyksen tontut olivat järjestäneet oman herkkupöydän.

Kiitämme kaikkia juhlassa esiintyneitä, juhlavieraita ja juhlavastaavia. Hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille!

joulujuhla1-esikatselujoulujuhla2-esikatselujoulujuhla3-esikatselujoulujuhla4-esikatselujoulujuhla6-esikatselu

Yhteisen pöydän ääressä

kylaravintolassa1-esikatseluRääkkylän Mummola-hankkeeseen liittyvä "Kiertävä kyläravintola" oli jälleen avoinna Niemisen Urheilutalolla keskiviikkona 10.12.2014. Yhdistyksen ravintolatiimin valmistama lohisoppa lisukkeineen ja kakkukahvit maistuivat lounasvieraille - heitä oli lähes neljäkymmentä.

Kiertävän kyläravintolan yhteydessä oli myös neuvontapiste, jossa nettitytöt Heli ja Elisa antoivat kyläläisille henkilökohtaista opastusta tietotekniikan käytössä.

Hankkeen tiimoilta tapahtuva kyläravintolatoiminta päättyy kuluvan vuoden loppuun mennessä, mutta erilaisia kehittämisideoita on jo ilmassa...

Kiitokset hankkeen vetäjälle Raita Joutsensaarelle, Helille ja Elisalle sekä kaikille yhdistyksen ravintolatiimissä työskenneille!

kylaravintolassa4-esikatselukylaravintolassa2-esikatselukylaravintolassa3-esikatselu

Kiertävä kyläravintola Niemisessä

Rääkkylän Mummola-hankkeen piiriin kuuluva "Kiertävä kyläravintola" avasi ovensa Niemisen Urheilutalolla keskiviikkona 12.11.2014 klo 11-13. Ravintolatiimi aloitti jo varhain aamulla valmistelutyöt, ja määräaikaan mennessä herkullinen lihasoppa lisukkeineen sekä jälkiruokakahvit olivat valmiina tarjoiltaviksi. Paikalle saapui yli kolmekymmentä lounasvierasta, aikuisia ja lapsia. Ruoka maistui ja sitä oli riittävästi...

Seuraavan kerran kyläravintola on avoinna Niemisen Urheilutalolla keskiviikkona 10. 12. klo 11-13. Tavataan taas!

 

Vuoniemen mökin syystalkoot

Vuoniemen mökin kesäkausi päättyi lauantaina aamupäivällä 25.10.2014, kun kahdeksanhenkinen talkooporukka  kokoontui tekemään mökillä asiaankuuluvat syystyöt. Kylmästä, sateisesta ja tuulisesta säästä huolimatta saatiin vesijohto, pumppu, vene ja ponttoonilaituri turvaan talven pakkasilta ja jäiltä. Tuvan ja saunan uunit huollettiin ja sisätilojen sekä ulkorakennusten siisteys tarkistettiin. Nyt voi talvi tulla.

Kiitos Vuoniemi- työryhmälle kuluneesta kesästä ja kiitos myös kaikille asiakkaillemme.

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä tapaamisiin kesällä 2015!

vuoniemi-talviteloille1-esikatseluvuoniemi-talviteloille2-esikatseluvuoniemi-talviteloille3-esikatselu

Ulkoilua Murtoniemen laavulla

Lauantaina 4.10.2014 kokoontuivat kyläläiset Murtoniemen laavulle viettämään yhteistä iltapäivää makkaranpaiston, kahvittelun ja rupattelun merkeissä. Aurinkoinen ja lämmin syyssää loi hyvät puitteet parituntiselle yhdessäololle. Kyläyhdistyksen tarjoamat makkarat ja kahvi maistuivat, ja kahvin kanssa nautittiin tietenkin korvapuusteja - vietettiinhän maassamme kansallista korvapuustipäivää!

Kiitos makkaramestarille ja kahviemännälle! Kiitos kesä - tervetuloa syksy!

murtoniemen-laavulla1-esikatselumurtoniemen-laavulla2-esikatselumurtoniemen-laavulla3-esikatselu

Kylmäojan valuma-alueen kunnostukset

Kylmäojan metsäisen valuma-alueen kunnostustoimet tämän kesän ja syksyn osalta on saatu päätökseen. Rääkkylän uusi kunnanjohtaja Tuula Luukkonen kävi tutustumassa alueeseen ja siellä tehtyihin toimenpiteisiin kyläyhdistyksen edustajien kanssa. Samalla katsastettiin Kylmäpohjan uimaranta ja sen lähiympäristö. Matka jatkui Vuoniemen kärkeen ja sieltä Vuoniemen mökille, missä nautittiin aamupäiväkahvit  ja keskusteltiin kiinteistön vuokraukseen ja hoitoon liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Toivotamme onnea ja menestystä uudelle kunnanjohtajallemme ja kiitämme vierailusta. Tervetuloa uudelleen Niemisen ja Sintsin maisemiin!

kylmaoja1-esikatselukylmaoja2-esikatselukylmaoja3-esikatselu

Kylmäpohja - informaatiotilaisuus

Kylmäojan valuma-alueen ja Kylmäpohjan uimarannan kunnostamiseen liittyvä informaatiotilaisuus kyläläisille ja ranta-asukkaille järjestettiin Niemisen Urheilutalolla 7. päivänä elokuuta  2014. Ilta aloitettiin klo 17.30 kahvitarjoilulla, jonka jälkeen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Kettunen avasi tilaisuuden toivottaen  läsnäolijat tervetulleiksi.

Kylmäojan valuma-alueen kunnostussuunnitelmaa esitteli Otso Metsäpalveluiden esimies Janne Raassina. Kyläyhdistyksen hankekoordinaattori Tuovi Vaaranta kertasi vielä toimenpiteet, joita jo tähän mennessä on tehty. Hän kertoi myös kunnostustoimiin liittyvistä aikatauluista sekä rahoituksesta. Esitysten jälkeen läsnäolijoilla oli mahdollisuus tehdä kysymyksiä ja keskustella kuulemastaan.

Nuotioilta Kylmäpohjan rannassa

nuotioiltaRääkkylän ev.lut. seurakunnan lähetystyö kutsui kyläläiset nuotioiltaan Kylmäpohjan rantaan keskiviikkona 30.7.2014 klo 18.00. Ohjelmassa oli mm. lauluesitys, yhteislaulua, hartaus, arpajaiset, pullakahvit ja makkaranpaistoa. Tilaisuudesta vastasi diakoni Satu Kinnunen. Illan aiheena oli erityisesti Taiwan ja siellä tehtävä lähetystyö.

Paikalla oli kolmisenkymmentä osallistujaa, ja ilta sujui rattoisasti ohjelman ja tarjoilujen myötä. Tarjoiluista huolehtivat kylän ehtoiset emännät ja tapahtumapaikan järjestelyistä vastasi kyläyhdistyksen väki.

Kesätalkoot Vuoniemen mökillä

maalausta-vuoniemessa-esikatseluVuoniemen huoltotiimi tempaisi taas. Tiistaiaamuna 24.6.2014 kokoontui kahdeksanhenkinen työryhmä Vuoniemen mökille sekä piha- että sisätöihin.  Puuliiteri sai uuden maalipinnan, ympäristöä siistittiin edelleen ja tupa- sekä keittiötiloihin lisättiin aurinkoenergialla toimivaa valaistusta. Grillikodan savuttamisongelma ratkaistiin savupiippua korottamalla.

Hyviltä maistuivat hiilloksella paistetut makkarat ja muut herkut talkootöiden lomassa. Palkkioksi puolipäivän  aherruksesta jäi kylläinen olo ja hyvä mieli.

Juhannusjuhla Kylmäpohjan rannalla

juhannus2014-2-esikatseluPerinteistä koko perheen juhannusjuhlaa vietettiin Kylmäpohjan rannalla perjantai-iltana 20.6 2014. Juhlavalmisteluja tehtiin jo aikaisemmin juhannusviikolla, ja juhlapaikan siivoustalkoot pidettiin aatonaattona 19.6. Juhannuskoivujen pystytys ja kokon viimeistely tapahtui aattoaamuna.

Runsain määrin kyläläisiä ja ranta-asukkaita - aikuisia ja lapsia -  saapui juhlapaikalle koleasta ja tuulisesta säästä huolimatta. Illan tanssimusiikista vastasi tuttu Trio P& P& P: Päivi Kölhi-Hirvonen, Pekka Sallinen ja Pertti Häkkinen. Yleisöllä oli mahdollisuus kuulla myös kylän nuoren haitaristin Topi Laakkosen esityksiä. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Kettunen toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi samalla kyläyhdistyksen toimista, jotka tähtäävät Kylmäpohjan uimarannan kunnostamiseen.

Puhvetin tarjoilut maistuivat juhlavieraille, ja tunnelmallinen ilta huipentui komean kokon katselemiseen. Suurkiitokset jälleen kerran juhlatalkooväelle, esiintyjille ja juhlavieraille!

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!

juhannus2014-1-esikatselujuhannus2014-3-esikatselujuhannus2014-4-esikatselujuhannus2014-5-esikatselu

Vuoniemen mökki valmiina kesään

Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui tiistaina 10.6.2014 pitämään kuukausikokoustaan Vuoniemen mökille. Ennen kokouksen alkua nautittiin mökin terassilla kahvit. Mukaan oli kutsuttu myös huoltotiimin jäsenet. Iltapäivän aurinko hemmotteli paikalle saapuneita, ja kahvinjuonnin lomassa ehdittiin käydä läpi myös mökkiasioita. Mökin sisustusta ja varustusta on edelleen parannettu. Tavoitteena on ollut mm.  aurinkoenergian mahdollisimman tehokas käyttö. Kyläyhdistys huolehtii kiinteistön kunnosta ja siisteydestä tänäkin kesänä talkoovoimin.

Vuokrauskausi on jo alkanut, ja on ollut ilo vastaanottaa viestejä tyytyväisiltä vierailijoilta. Monet heistä ovat tuttuja jo vuosien takaa. Tervetuloa kesä ja mökkivieraat!

 kokous-vuoniemessa1kokous-vuoniemessa2

Paavo- kierros meidän nurkilla

Paavo-kierros meidän nurkilla- tilaisuus järjestettiin Niemisen Urheilutalolla tiistaina 29.4.2014 klo 18.00 - 20.30. Yleisömenestys ei ollut kovin suuri, mutta ajatuksia ja ideoita kylätominnan kehittämiseksi ja kyläläisten hyvinvoinnin edistämiseksi syntyi roppakaupalla. Yhdessä illan vetäjän Marjaana Aarnion kanssa käytiin läpi asioita, joita kylillä on tehty ja  joiden eteen tehdään työtä koko ajan. Kyläläisten toiveita ja tulevaisuuden suunnitelmia kirjattiin illan kuluessa muistiin eteenpäin vietäviksi.

Kyläkierros jatkuu kylätoimijoiden edustajien tapaamisilla ja  syksyllä samankaltaisen illan puitteissa. Kierros toteutetaan maaseuturahaston Leader-tuella.

Talkoot Niemisen hautausmaalla

hautausmaatalkoot1-esikatseluMaanantaiaamuna 28.4. kokoontui talkooväki Niemisen hautausmaalle tavoitteenaan siistiä alue syys- ja talvimyrskyjen jälkeensä jättämistä oksista, risuista ja muista roskista. Haravoimista ja kärräämistä riitti, mutta neljän tunnin uurastuksen jälkeen kylähautausmaa näytti puhtaalta ja kauniilta. Toki töiden lomassa ehdittiin nauttia makoisa hernekeittolounas lisukkeineen sekä kakkukahvit. Nyt odotellaan kesää ja kesäkukkia.

Kiitos jälleen kerran ahkerille talkoolaisille ja hyvälle työnjohtajalle.  Hyvä työ, hyvä myö!

hautausmaatalkoot2-esikatselu hautausmaatalkoot3-esikatselu hautausmaatalkoot4-esikatselu hautausmaatalkoot5-esikatselu hautausmaatalkoot6-esikatselu hautausmaatalkoot7-esikatselu

Naisten ja tyttöjen ilta

Kiitos Katri Laakkoselle ja yhteistyökumppaneille mielenkiintoisesta ja monipuolisesta aikuisten naisten ja tyttöjen illasta Urheilutalolla! Yleisöä oli runsaasti ja tunnelma keväisen kevyt. Onnea ja menestystä kaikille illassa olleille yrittäjille!

naistenilta