2015

Tapahtumat 2015

Joulukahvit

joulukahvit1Sunnuntaina 20.12.2015 kyläläiset kokoontuivat Niemisen Urheilutalolle kyläyhdistyksen järjestämille joulukahveille. Tervetulotoivotusten myötä nautittiin alkajaisiksi höyryävää glögiä.Tilaisuuden tähtivieraita olivat paikalle kutsutut vuoden  2015 aikana syntyneet pienokaiset perheineen. Heille kyläyhdistys lahjoitti "rotinoina"  Muumi-aterimet ja halinallen. Onnea ja kaikkea hyvää uusille kyläläisillemme!

Ennen kahvittelua laulettiin yhdessä joululauluja ja kuunneltiin musiikkiesityksiä: Lotta Lievonen, viulu ja yksinlaulu, säestäjänä Anu Hirvonen, Aku Laakkonen, piano, Anna- Liisa Huotari, yksinlaulu, säestäjänään Pekka Sallinen, haitari. Yhteislauluja säesti Anu Hirvonen. Minna Tikka lausui läsnäolijoille runon, jonka hän oli riimitellyt juuri tätä tilaisuutta varten. Tunnelmallinen yhdessäolo jatkui kahvion puolella kahvitellen, perinteisiä joululeivonnaisia syöden ja jutustellen. Pienille vieraille joulutontut olivat järjestäneet oman herkkupöydän.

Kiitos vieraillemme, esiintyjille ja juhlatalkoolaisille. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!

T. Kyläyhdistyksen väki

joulukahvit2joulukahvit3joulukahvit4joulukahvit5joulukahvit6joulukahvit7

Hirvipaisteilla

hirvipaistia2 esikatseluhirvipaistia1 esikatseluNiemisen Seudun Metsästysyhdistys ry sekä Vihin Seudun Eränkävijät ry järjestivät perinteisen hirvipaistilounaan pyhäinpäivänä 31.10.2015 Niemisen Urheilutalolla. Maukkaan ja monipuolisen riista-aterian valmistuksesta ja tarjoilusta yli kahdellesadalle kutsuvieraalle vastasi Natalia Riikonen apujoukkoineen.

Kiitokset sekä metsästäjille ja että kokeille!

Syystalkoot Vuoniemen mökillä

Vuoniemen mökin vuokrauskausi päättyi 15.10.2015. Syystalkooväki saapui mökille heti 16. päivän aamuna. Kiinteistön tilat tarkistettiin ja vene nostettiin talvehtimispaikalleen. Kova tuuli esti tuolloin laiturin noston maille, ja talkoita jatkettiinkin 19.10.  Noston yhteydessä päästiin kartoittamaan  2.10. riehuneen Valio-myrskyn laiturille aiheuttamat vahingot. Viimeisinkin neljästä irronneesta ponttoonista löytyi ehjänä Akankannan suunnalta, ja vaurioitunut laituri odottaaa nyt mailla kevään kunnostustöitä.

Kiitos kaikille mökkitiimin jäsenille ja syystalkoisiin osallistuneille! Kiitos myös vuokralaisillemme hienosta kesäkaudesta, monet teistä tapaammekin ensi kesänä uudelleen.

vuoniemi syystalkoot1 esikatseluvuoniemi syystalkoot2 esikatselu

Puusavottaa Vuoniemen mökillä

Tiistaina 15.9. tehtiin Vuoniemen mökillä polttopuita. Pihan halkopino lyheni puoleen, ja liiteri täyttyi sitä mukaa, kun kuusihenkinen talkooporukka pisti puita poikki, halki ja pinoon. Onneksi konetyövoimaa oli apuna. Työt aloitettiin aamulla ennen yhdeksää, ja parin tunnin ahertamisen jälkeen pidettiin taukoa mökin aurinkoisella kuistilla. Kahvi ja karjalanpiirakat maistuivat, ja juttukin luisti. Työn lomassa ehdittiin myös suunnitella syksyn huoltotöitä ja tulevan kesän projekteja.  Alkuiltapäivästä puu-urakka oli ohi, kiitos kaikille savottalaisille!

polttopuusavotta1 esikatselupolttopuusavotta2 esikatselupolttopuusavotta3 esikatselupolttopuusavotta4 esikatselu

Rantakalailta Kylmäpohjassa

rantakala esikatseluNiemisen-Venturin Osakaskunnan perinteistä rantakalailtaa vietettiin Kylmäpohjan rannassa lauantaina 25.7.2015. Järjestelyissä olivat mukana myös Niemisen Seudun Metsästysyhdistys ja kyläyhdistys. Lämmin, aurinkoinen sää suosi tapahtuman järjestäjiä. Rantakalan valmistuksesta vastasi Raimo Kinnunen, kahvituksesta huolehtivat kyläyhdistykseläiset, ja paikan järjestelyistä metsästysyhdistyksen väki. Pekka Sallisen musiikkiesitysten ja tarjoilujen lisäksi saatiin ihastella myös kaunista, ruovikoista siistiytynyttä rantamaisemaa.

Juhannusjuhlassa 19.6.2015

juhannusjuhla2015 2 esikatseluKyläyhdsityksen perinteinen koko perheen juhannusjuhla pidettiin Kylmäpohjan rannalla perjantaina 19.6.2015 klo 19.00 - 22.00. Juhlavalmistelut - kokon viimeistely, rannan siistiminen, nurmikoiden leikkuu ja ilmoitusten pystyttäminen tehtiin jo hyvissä ajoin juhannusviikolla. Varsinainen talkoopäivä oli torstaina 18.6. Aamupäivän aikana paikat siivottiin talven jäljiltä ja grillikatokseen asennettiin uudet tuulensuojat.

Kuin tilauksesta alkuviikon kylmä ja sateinen sää vaihtui juhannusaattona lämpimäksi ja tyyneksi kesäpäiväksi ja -illaksi. Lähes satapäinen juhlijajoukko sai jälleen kerran tanssahdella tunnelmallisen musiikin tahdissa sekä nauttia puhvetin tarjoiluista, rattoisasta yhdessäolosta ja kauniisti liekehtivästä kokosta.

Kyläyhdistyksen väki kiittää juhlaväkeä ja talkoolaisia mukavasta illasta toivottaen kaikille aurinkoista ja virkistävää kesää!

juhannusjuhla2015 1 esikatselu juhannusjuhla2015 3 esikatselujuhannusjuhla2015 4 esikatselujuhannusjuhla2015 5 esikatselujuhannusjuhla2015 6 esikatselujuhannusjuhla2015 7 esikatselujuhannusjuhla2015 8 esikatselu

Vuoniemen mökillä tapahtuu

vuoniemenkevattalkoot1 esikatseluAikaisempien vuosien tapaan Vuoniemen mökki valmistautuu kesään ja vuokralaisten vastaanottamiseen.

Heti vuokrauskauden päätyttyä syksyllä 2014 aloitettiin mökin kunnostaminen tulevaa vuokrauskautta varten. Monenlaista ehdittiin syksyn, talven ja kevään aikana tehdä. Mökin hirsirunkoa korjattiin, mökin päätyyn ja katolle asennettiin uudet tikkaat ja savupiippu pellitettiin. Sauna paneloitiin, lauteet uusittiin ja sekä saunan että pesuhuoneen lattiat kunnostettiin. Myös grillikotaan asennettiin helppohoitoinen lattiapäällyste. Ovien lukot, keittiön viemäri ja WC-tilat huollettiin, matot ja keittiövälineet pestiin, nukkumatilat, keittiö ja tupa suursiivottiin. Jokavuotiseen talkootyöhön kuuluu myös polttopuiden teko ja piha-alueiden haravointi. Ponttoonilaituria kaunistavat uudet penkit, ja vene odottaa telillään vesillepääsyä. Kivikko- ja maanpeittokasveja yritämme juurruttaa hiekkaiseen ja kuivahkoon rantatörmään, nähtäväksi jää, viihtyvätkö kasvit valitsemallamme paikalla... Viimeisimmät talkoot pidettiin 6.,9. ja 11.5.2015.

Nyt odotamme lämpimiä ja aurinkoisia säitä ja toivomme, että kesäasukkaamme viihtyvät Vuoniemen upeissa maisemissa.

vuoniemenkevattalkoot2 esikatseluvuoniemenkevattalkoot3 esikatselu vuoniemenkevattalkoot4 esikatselu vuoniemenkevattalkoot5 esikatselu vuoniemenkevattalkoot6 esikatselu vuoniemenkevattalkoot7 esikatselu vuoniemenkevattalkoot8 esikatselu vuoniemenkevattalkoot9 esikatselu vuoniemenkevattalkoot10 esikatselu

Raivaus- ja siivoustalkoot Niemisen kylähautausmaalla

hautausmaatalkoot6Maanantaiaamu 18.5.2015 valkeni epävakaisena ja sateisena. Säätila ei kuitenkaan lannistanut siivoustalkoolaisia, jotka Rääkkylän ev.-lut. seurakunnan ja kyläyhdistyksen kutsumana saapuivat Niemisen kylähautausmaalle klo 9:00. Tällä kertaa talkoissa oli haastetta tavallista enemmän, sillä kevään aikana hautausmaalta kaadettiin paljon puita. Oksia ja kariketta riitti, ja osa niistä jouduttiinkin jättämään kasoihin odottamaan koneellista raivausta.

hautausmaatalkoot2 esikatseluVaikka alkutilanne aamulla näytti sekä sään että raivausurakan suhteen lähes epätoivoiselta, puoleenpäivään mennessä suurin osa hautausmaasta oli haravoitu ja raivattu. Kiitos siitä kuuluu neljätoistahenkiselle, sisukkaalle ja yhteistyökykyiselle talkooporukalle. Puurtamisen lomassa pidettiin sentään yksi tauko - kyläyhdistys tarjosi väelle grillimakkaroita, luomumehua, kahvia ja korvapuusteja. Hyvältä maistuivat, kiitokset huolitsijoille!

Niemisen kylähautausmaalla riittää vielä raivaamista. Siitä huolehtivat kesän aikana mahdollisuuksien mukaan seurakunnan työntekijät, mutta kyläyhdistys toivoo, että jokainen omaisensa haudalla vieraileva kyläläinen tai kauempaakin tullut kantaa kortensa kekoon ja jatkaa siistimistä - pienimuotoistakin - aina, kun huomaa siihen tarvetta. Työvälineet löytyvät kappelin takaa.

Yhteistyö seurakunnan kanssa kuuluu kyläyhdistyksen toimintasuunnitelmaan. Huolehtimalla yhdessä kylämme hautausmaasta autamme ja tuemme seurakuntamme toimintaa.  Lämmin kiitos kaikille talkoolaisille arvokkaasta työpanoksesta! Lämmin kiitos myös seurakuntamestarille ja kirkkovaltuuston puheenjohtajalle mukanaolosta. Tästä jatkamme.

hautausmaatalkoot1 esikatselu hautausmaatalkoot3 esikatseluhautausmaatalkoot4 esikatseluhautausmaatalkoot5 esikatselu

Kyläkahvilassa

kylakahvilassa1 esikatseluKyläläiset osallistuivat lauantaina 11.4.2015 Niemisen Urheilutalolla toiminnalliseen ja ohjelmalliseen kahvilatapahtumaan. Askartelun, musisoinnin, runojen kuuntelun, pelien ja leppoisan rupattelun lomassa kahviteltiin ja nautittiin kotoisista leivonnaisista. Liikuntasalin puolelle pystytetyltä kirpputorilta löytyi edullisia kierrätystavaroita ja kirjoja. Leikkaa - liimaa askartelun tuloksena syntyi "Kohta on kesä..." kuvakollaasi, joka toimi samalla tilaisuuden vieraskirjana.

Kiitos Pelimanni- Pekalle soitoista,  Minnalle runonlausunnasta, grillimestari Hannulle maukkaista makkaroista ja kaikille kahviemännille reippaasta työrupeamasta.

Kiertävä kyläravintola ja kulttuurisin elämyksin höystetty kyläkahvila sulkevat nyt ovensa. Iloista kesän odotusta kaikille lounas- ja kahvivieraillemme, kiitos käynneistänne!

kylakahvilassa2 esikatselukylakahvilassa3 esikatselu kylakahvilassa4 esikatselukylakahvilassa5 esikatselukylakahvilassa6 esikatselukylakahvilassa7 esikatselu

Kiertävässä kyläravintolassa

Kevättalven "Kiertävä kyläravintola"  oli avoinna  Niemisen Urheilutalolla keskiviikkona 18.3.2015. Kuten edelliselläkin kerralla, lounas- ja kahvitarjoilujen lisäksi Urheilutalolle oli järjestetty netti- ja TV- info. Lisäksi kansalaisopiston edustaja esitteli lounasvieraille ensi syksyn kurssitarjontaa. Kyläläisillä oli mahdollisuus esittää toiveitaan kurssitarjonnasta.

Kiitos kaikille talkoolaisille!

Seuraavan kerran tapaamme Urheilutalon kyläkahvilassa lauantaina 11.4.2015 klo 12 -15. Tervetuloa!