2016

Tapahtumat 2016

Joulukahvien aikaan

Kyläyhdistyksen perinteiset joulukahvit tarjottiin Urheilutalon kahviossa lauantai-iltapäivänä 10.12.2016. Samalla kertaa muistettiin kolmea uutta kyläläistä, Siiriä, Veelaa ja Voittoa "rotinoilla". Yleisömenestys tilaisuudessa ei ollut suuren suuri, mutta tunnelma oli lämmin ja viihtyisä. Vilkkaan ja toimeliaan syyskauden jälkeen valmistaudumme hyvillä mielin joulun viettoon.

Rauhallista ja virkistävää joulun aikaa kaikille!

Rotinat2bJoulutortut2Kattaus2

Vuoniemen mökin syksyä

Vuoniemen mökin kesäkausi on päättymässä. Vilkkaan kesän jälkeen yhdistyksen mökkitiimillä on ollut aikaa tehdä tarvittavia perusparannuksia. Vanhan ulkorakennuksen katto ja takaseinä uusittiin, ja sen yhteyteen rakennettiin kompostoiva WC sekä kokonaan uusi roskakatos. Tuvan astiakaappi kunnostettiin ja muuripadalle ja sen tulisijalle tehtiin tavallista perusteellisempi puhdistus.  Kaikki syksyyn liittyvät huolto- ja puhdistustoimet on tehty, viimeisimpinä nostettiin laituri ja vene  talviteloilleen lauantaiaamuna 10.9.2016. Kiitos mökkitiimille jälleen kerran ahkeruudesta ja yhteistyöstä.

Kiitos kesäasukkaillemme monista terveisistä ja hyödyllisistä palautteista. Tapaamme kesällä  2017!

ulkorakennus uudistuuulkorakennusvapun kivet

Seurakunnan nuotioilta Murtoniemessä

Kesäinen lempeä lämpö helli seurakunnan nuotioiltaan 25.7.2016 klo 18 kokoontunutta väkeä. Onkamon rannalle Murtoniemeen saapui reilut parikymmentä osallistujaa lähiseudulta ja muistakin Rääkkylän kylistä. Ohjelmassa oli puhetta, laulua ja keskustelua. Teemana oli antamisen ja lähetystyön merkitys seurakunnassa ja koko maailmassa.

Tilaisuudessa järjestettiin myös arpajaiset ja lopuksi nautittiin kuumista makkaroista ja kyläyhdistyksen kahvi- ja teetarjoilusta herkullisten pullien ja marjapiirakoiden kera. Arpajaistuotot, vapaaehtoiset makkaramaksut ja kahvirahat menevät Siperian lähetystyön hyväksi.

Kyläpäivä Niemisen Urheilutalolla

kylapaiva5Lauantaina 2.7.2016 vietettiin Niemisen Urheilutalolla kylätoimijoiden yhteistä kyläpäivää. Päävastuu tapahtuman järjestelyistä oli kyläyhdistyksellä ja Niemisen-Venturin Osakaskunnalla. Mukana olivat myös Niemisen Seudun Metsästysyhdistys ry ja Sintsin Marttayhdistys ry. Niemisen Urheilijat tukivat tapahtumaa taloudellisesti luovuttamalla talonsa järjestäjien käyttöön veloituksetta.

Kylätoimijoiden voimavarat yhdistämällä saatiin aikaan uudentyyppinen kesätapahtuma, jolla korvautuivat aikaisempina vuosina Kylmäpohjan rannassa vietetyt  juhannusjuhlat ja rantakalaillat.

Tilaisuus aloitettiin asiaosuudella ajankohtaisista aiheista, joita olivat mm. harrastuskalastuksen uudistuneet ohjeet, saimaannorpan suojelu, Kylmäpohjan ranta-alueen kunnostukset ja riistanhoito. Info-osuuden päätteeksi yleisölle esiteltiin kylän pelastusryhmän toimintaa.

Osakaskunta tarjosi kyläpäivän viettäjille paistettuja muikkuja höystettynä perunasalaatilla ja ruisnachoilla. Kyläyhdistyksen pullakahvit maistuivat jälkiruokana. Ilmaistarjoilujen lisäksi puhvetin tuotteet - muurinpohjaletut ja grillimakkarat sekä virvokkeet - tekivät hyvin kauppansa.

Lapsille oli tarjolla omaa ohjelmaa, mm. ongintaa ja poniratsastusta. Aikuiset ottivat mittaa toisistaan tikanheitto- ja riimunheittokilpailuissa. Kyläyhdistys järjesti tilaisuudessa tavara- arpajaiset, joiden tuotto tullaan käyttämään Kylmäpohjan rannan kunnostuksiin. Kiitos arpajaisvoittojen lahjoittajille!

Tapahtuma päättyi tansseihin Urheilutalon salissa. Kiitos kaikille kylätoimijoille yhteisitä talkoista. Kiitos kyläläisille ja ranta-asukkaille osallistumisesta.

Hyvää kesän jatkoa kaikille!

kylapaiva1kylapaiva2kylapaiva3kylapaiva4kylapaiva6kylapaiva7

Vuoniemen mökki valmistautuu kesään

Vuoniemen mökkiä on varustettu kesäkuntoon kevään ja alkaneen kesän aikana useaan otteeseen. Ensimmäisen kerran talkootiimi kokoontui mökillä 16.5.2016. Aamupäivän aikana tarkistettiin rakennusten kunto talven jäljiltä, tuuleteltiin ja suunniteltiin tulevia töitä ja hankintoja. Kevään aikana kunnostettiin myös myrskyvaurioita kärsinyt laituri uuteen kukoistukseen, ja se odottaa nyt rannalla vesille laskemista.

Varsinaiset siivoustalkoot pidettiin 8.6.2016. Nurmikot leikattiin, komposti huollettiin, vuodevaatteet tuuletettiin, ikkunat pestiin, seinät, katot ja lattiat puhdistettiin talven pölyistä jne. Lattioille levitettiin vastapestyt matot. Aurinkoinen ja tuulinen kesäsää siivitti töitä, ja urakan päätteeksi nautittiin mökin pihamaalla talkookahvit.

talkoot vuoniemessa 1talkoot vuoniemessa 2talkoot vuoniemessa 3talkoot vuoniemessa 4

Talkoita jatkettiin juhannusviikon alussa 20.-21.6. Kunnostettu laituri laskettiin järveen, vene siirrettiin talviteloilta rantaan ja sisätiloissa tehtiin vielä viimeiset sipumiset. Tervetuloa kesä ja kesäasukkaat!

 laituri veteen 1laituri veteen 2laituri veteen 3laituri veteen 4

Iltapäivä Murtoniemessä

talkoot murtoniemessa 1Pieni joukko kyläyhdistyksen väkeä kokoontui Murtoniemen laavulle 18.5.2016 siistimään laavun ympäristöä ja laavua. Iltapäivän aikana alue siistiytyi ja kaunistui vastaanottamaan kesää.

Toivottavasti satunnaisetkin matkailijat löytävät tämän Suuri-Onkamon rannalla sijaitsevan luonnonkauniin, hiljaisen poukaman.

Kylähautausmaan siivoustalkoot

Niemisen kylähautausmaan perinteiset siivoustalkoot pidettiin maanantaina 9.5.2016. Työt aloitettiin aamulla ennen yhdeksää, ja kolmetuntisen haravoinnin ja roskien kuljetuksen jälkeen kylähautausmaa näytti siistiltä ja kauniilta. Seitsemäntoista talkoolaista ahersi suotuisassa säässä, sillä aurinko paistoi ja lämpötila lähenteli kahtakymmentä astetta. 

Kyläyhdistys huolehti talkooväen muonituksesta. Yhteisen puurtamisen ja aterioinnin jälkeen lähdettiin kotimatkalle iloisin mielin. Kiitos kaikille talkoolaisille!

hautausmaatalkoot1hautausmaatalkoot2

Ikäihmisten kerhotoimintaa

kevatkuva9

Rääkkylän ev.lut seurakunnan järjestämä Ikäihmisten Virikekerho kokoontui kevättapaamiseensa torstaina 28.4.2016 Niemisen Urheilutalolle. Tilaisuuden järjestäjänä ja vetäjänä oli diakoni Satu Kinnunen.

Kyläyhdistys osallistui tapahtumaan tarjoamalla kerholaisille tervetuliaiskahvit. Parituntinen vierähtikin nopeasti kahvitellen, keskustellen ja laulellen.

Kiitos iloisesta yhdessäolosta, Satu, kiitos kahviemäntämme Minna!