2017

Tapahtumat 2017

Vuoniemen mökkikesä päättyy

Vuoniemen mökkikesä on päättymässä. Keskiviikkona 27.9. pidettiin mökillä tavanomaiset syystalkoot, jolloin vene ja laituri nostettiin talviteloilleen. Myös muut asiaankuuluvat huoltotyöt tehtiin ja niiden lisäksi ladottiin keväällä tehdyt polttopuut komeaksi pinoksi. Kuuden talkoolaisen voimin ja jo vanhalla rutiinilla hommat hoituivat alle neljässä tunnissa. 

Kesäasukkaat ovat huolehtineet mökin, saunan, aitan ja grillikodan siisteydestä erinomaisesti, suuret kiitokset siitä heille! Kesällä 2018 jatkamme samaan malliin, tervetuloa entiset ja uudet asiakkaat Nestori-norpan maisemiin!

syystunnelmaa vuoniemessa

Avoimet kylät -talkootapahtuma Kylmäpohjassa

avoimetkylat 2Valtakunnallinen Avoimet Kylät -tapahtuma 10.6.2017 näkyi myös meillä Niemisessä. Päätimme lähteä mukaan Suomi 100 - Yhdessä teemaan liittyvään tapahtumaan työntäyteisissä merkeissä. Tavoitteenamme oli jatkaa viime syksynä aloitettua Kylmäpohjan ranta-alueen raivausta.

Talkookutsun kuulleina paikalle saapui aamulla väkeä mukanaan haravoita, oksasaksia, kirveitä ja kassaroita. Rankasavotta ja haravointi alkoivat välittömästi ja lähes neljän tunnin uurastuksen jälkeen rantametsä oli siistitty hakkuujätteistä – rangat kasattuina ja grillikodan ympäristö haravoitu. Rannalle talven ja kevään aikana kertynyt mura ja ruo'ot koottiin koneellisesti traktorin peräkärryyn ja kuljetettiin läheiselle riistapellolle maanparannusaineeksi.

Kaunis ja lämmin sää sekä grillikodalla tarjotut makkarat, mehut, kahvit, tuoreet leivonnaiset ja Suomi 100 -karkit palkitsivat uurastajia. Hyvät jutut ja iloinen yhdessäolo taukojen aikana antoivat työnteolle lisäpotkua. Ihmisten ääniä säesti lähistöltä kuulunut kaulushaikaran puhaltelu. 

Avoimet Kylät -talkootapahtumamme saavutti sille asetetun tavoitteen. Uimaranta siistiytyi ja ympäröivä metsä alkoi näyttää kauniilta luonnonpuistolta –  lukuunottamatta aluetta, johon jokin aika sitten kipattiin kaatopaikalle kuuluva kuorma.

Tuhannet kiitokset talkoisiimme osallistuneille ja aurinkoista, onnellista kesää kaikille! 

avoimetkylat 1avoimetkylat 3avoimetkylat 4avoimetkylat 5avoimetkylat 6avoimetkylat 7avoimetkylat 8avoimetkylat 9

Kevään ensimmäiset talkoot Vuoniemessä

Vuoniemen mökki heräilee talviuniltaan ja sen myötä alkavat mökillä perinteiset talkoorupeamat. Kevään ensimmäisenä talkoopäivänä 9.5. tehtiin polttopuita - pitkä halkopino ja rankakasa muuttuivat pilkkeiksi, joista osa pinottiin liiteriin, osa jätettiin kavättuulten kuivateltaviksi. Pihamaakin ehdittiin haravoida lähes kokonaan. Kahdeksanhenkinen talkooporukka sai työt tehdyksi ns. hyvän sään aikana, sillä heti talkoiden päätyttyä taivaalta alkoi tulla rakeita ja räntää.

Kiitos kaikille talkoolaisille viisituntisesta työrupeamasta! Viikon kuluttua jatkamme samoissa merkeissä...

Puutalkoot3Puutalkoot4Puutalkoot 2Puutalkoot5

Pilkkikisat Piimälahdella

Niemisen Seudun Metsästysyhdistys ry järjesti pilkkikisat aprillipäivänä 1.4.2017. Edellisvuoden tapaan kisat pidettiin Piimälahdella, Iitan kodan ympäristössä. Kisa-ajankohtaa oli siirretty perinteisestä pääsiäislauantaista kaksi viikkoa aikaisemmaksi, koska osallistujille haluttiin taata jäiden vahvuus huomioiden turvallinen tapahtuma. Kisoihin ilmoittautui lähes kolmekymmentä pilkkijää, lapsia ja aikuisia. Iitan "baari" oli avoinna koko tapahtuman ajan - siellä lämmiteltiin, paistettiin makkaraa ja rupateltiin pannukahvin äärellä. Mukana tapahtuman järjestelyissä olivat myös Niemisen-Venturin Osakaskunta sekä Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry. 

Erisuuruiset kalansaaliit, hyvät palkinnot ja kevättuulessa virkistynyt mieli siivittivät tapahtumaan osallistuneiden kotimatkaa.

pilkkikisat1pilkkikisat2pilkkikisat3