2017

Tapahtumat 2017

Avoimet kylät -talkootapahtuma Kylmäpohjassa

avoimetkylat 2Valtakunnallinen Avoimet Kylät -tapahtuma 10.6.2017 näkyi myös meillä Niemisessä. Päätimme lähteä mukaan Suomi 100 - Yhdessä teemaan liittyvään tapahtumaan työntäyteisissä merkeissä. Tavoitteenamme oli jatkaa viime syksynä aloitettua Kylmäpohjan ranta-alueen raivausta.

Talkookutsun kuulleina paikalle saapui aamulla väkeä mukanaan haravoita, oksasaksia, kirveitä ja kassaroita. Rankasavotta ja haravointi alkoivat välittömästi ja lähes neljän tunnin uurastuksen jälkeen rantametsä oli siistitty hakkuujätteistä – rangat kasattuina ja grillikodan ympäristö haravoitu. Rannalle talven ja kevään aikana kertynyt mura ja ruo'ot koottiin koneellisesti traktorin peräkärryyn ja kuljetettiin läheiselle riistapellolle maanparannusaineeksi.

Kaunis ja lämmin sää sekä grillikodalla tarjotut makkarat, mehut, kahvit, tuoreet leivonnaiset ja Suomi 100 -karkit palkitsivat uurastajia. Hyvät jutut ja iloinen yhdessäolo taukojen aikana antoivat työnteolle lisäpotkua. Ihmisten ääniä säesti lähistöltä kuulunut kaulushaikaran puhaltelu. 

Avoimet Kylät -talkootapahtumamme saavutti sille asetetun tavoitteen. Uimaranta siistiytyi ja ympäröivä metsä alkoi näyttää kauniilta luonnonpuistolta –  lukuunottamatta aluetta, johon jokin aika sitten kipattiin kaatopaikalle kuuluva kuorma.

Tuhannet kiitokset talkoisiimme osallistuneille ja aurinkoista, onnellista kesää kaikille! 

avoimetkylat 1avoimetkylat 3avoimetkylat 4avoimetkylat 5avoimetkylat 6avoimetkylat 7avoimetkylat 8avoimetkylat 9