2020

Tapahtumat 2020

Adventin aika alkoi

Ensimmäisen adventtisunnuntain iltapäivänä kokoonnuimme Niemisen kappelin pihalle laulamaan "Kauneimmat joululaulut" -lauluja. Esilaulajina toimivat Rääkkylän kirkkokuorolaiset johtajanaan kanttori Annikki Logren. Nostalgisen, kaunisäänisen matkaharmoonin säestyksellä lauloimme Hoosiannan ja monta tuttua joululaulua. Laulutuokion jälkeen kyläyhdistys tarjoili kuumaa glögiä ja pipareita. Samalla vaihdoimme kuulumisia ja toivottelimme toisillemme hyvää alkavaa adventin aikaa ja joulun odotusta. Paikalla oli nelisenkymmentä henkilöä, aikuisia ja lapsia. Tunnelmallinen ja iloinen yhteinen tuokio toi hyvän mielen. Kiitos kaikille osallistujille! 

adventti 1adventti 2adventti 3

Aamupäivän hommia...

Raivaussahojen pärinää, vikatteen suihketta, haravointia ja ruokojen läjitystä - Kylmäpohjan rantamaisema avartui lisää nelihenkisen raivausryhmän tehdessä rannan tureikosta selvää jälkeä. Tästäpä on taas hyvä jatkaa.

Maisema avartui2 Maisema avartui3Maisema avartui4

Syystöitä Kylmäpohjan uimarannalla

kymapohja talkoot lokakuu1Kylmäpohjan uimarannan syystalkoot pidettiin keskiviikkona 14.10. Kuten talkookutsusta ilmeni, rannan tuntumaan oli jo muutamaa päivää aikaisemmin asennettu useita metrejä pitkä kouru. Talkooväki rakensi kourun molempiin päihin suodatinkankaalla tiivistetyt kivipesät. Valumavesikouru maisemoitiin täyttämällä se kivillä. Nähtäväksi jää, ohjautuvatko tieltä ja parkkipaikalta tulevat sadevedet nyt kouruun ja kivipesiin vai tarvitaanko vielä lisää toimenpiteitä uimarannan veden puhtaana pitämiseksi.

Talkoitten aikana myös ranta-alueella olevien rakennusten kunto tarkistettiin ja tehtiin tarvittavat korjaus- ja huoltotyöt. Makkarat paistuivat kodalla ja jälkiruokana maistuivat kahvi, tee ja herkulliset kahvileivät.

Kiitokset kuusihenkiselle talkooporukalle ja kaikille projektiimme osallistuneille! Työ jatkuu: syksyn aikana avaamme vielä näkymää kodalta järvelle päin niittämällä ja raivaamalla ruovikkoa kodan edustalta. Kaikki niittotaitoiset: tervetuloa mukaan avartamaan maisemaa!

kymapohja talkoot lokakuu2kymapohja talkoot lokakuu3kymapohja talkoot lokakuu4

Uimaopetusta Kylmäpohjassa

Viikolla 30 Kylmäpohjan uimarannassa järjestettiin lasten uimakoulu. Uimaopetusta varten lapset jaettiin alkeis- ja jatkoryhmiin. Korona-ajasta johtuvien turvallisuusohjeiden mukaisesti ryhmien enimmäiskoko oli kymmenen. Alkuviikon hellesää viileni viikon loppua kohden, mutta urhoolliset uimarit saapuivat kuitenkin joka päivä paikalle harjoittelemaan jo opittuja taitoja ja oppimaan uutta. Opettajana toimi Susanna Broman apunaan nuoret Taina Holopainen ja Ville Ahonen.

Uimakoulu1Uimakoulu2Uimakoulu3

Talkoot Kylmäpohjan uimarannalla

Oheinen kuvasarja kertoo paremmin kuin tuhat sanaa, mitä tapahtui heleänä, aurinkoisena ja varsin tuulisena sunnuntaiaamuna 7.6. Kylmäpohjan rannassa. Kiitos kymmenhenkiselle talkooporukalle, lapsille ja aikuisille, koneenkäyttäjälle ja tapahtuman kuvaajalle!

Aallot heittävät rantaan muraa, joka kulkeutuu lahdelle mm. Kylmäojaa pitkin. Jotta hiekkaranta pysyisi puhtaana ja viihtyisänä, on rantaa puhdistettava säännöllisesti joka kesä. 

kylmapohja kesakuu 01kylmapohja kesakuu 02kylmapohja kesakuu 03kylmapohja kesakuu 04kylmapohja kesakuu 05kylmapohja kesakuu 06kylmapohja kesakuu 07kylmapohja kesakuu 08kylmapohja kesakuu 09kylmapohja kesakuu 10