Uutisia ja tiedotteita

Uutisia ja tiedotteita

Kutsu yhdistyksen syyskokoukseen

Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 27.11.2018 klo 18:00 alkaen Niemisen Urheilutalolla os. Hammaslahdentie 1126 82290 Nieminen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 9 §:n määräämät asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019, jäsenmaksujen suuruus sekä puheenjohtajien ja hallituksen jäsenten valinta. 

Ennen kokouksen alkua kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Hallitus

Kylmäpohja -projekti loppusuoralla -ruovikoita niitettiin neljännen kerran

Ruovikoiden niitot Kylmäpohjassa alkoivat 3. elokuuta nyt jo neljäntenä kesänä peräkkäin. Niitoista vastasi edellisten vuosien tapaan urakoitsija Mikko Hirvonen talkooapulaisineen. 
Lahtea halkoneen maapenkereen poiston jälkeen rannassa ja ranta-alueella on tehty paljon siistimistöitä. Muraa on haravoitu rantavedestä valtavat määrät, rantametsikkö on siistitty ja viime kesänä aloitetut rakennusten kunnostukset ulkomaalauksineen on saatu päätökseen. Uimapaikka on ollut ahkerassa käytössä koko kesän, ja veden laatu on pysynyt hyvänä. 

Yli viisi vuotta kestänyt Kylmäpohja -projektimme on vähitellen päättymässä. Uimarannasta ja sen lähiympäristöstä tulee tosin jatkossakin pitää hyvää huolta, mikäli niiden halutaan säilyvän puhtaina ja turvallisina virkistäytymispaikkoina. Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja hankkeemme rahoittajia – ilman talkootyötä ja julkista rahoitusta projektiamme ei olisi ollut mahdollista toteuttaa.

ruovikoiden niittoa 2018 1

Haravointitaitoisille tiedoksi

Jatkamme edelleen Kylmäpohjan rannan puhdistusta. Ruovikoiden niitoista vapautunut mura kulkeutuu aaltojen mukana rantaan, ja sitä poistetaan nyt kuten aikaisempinakin kesinä sekä haravoiden että koneellisesti. Rannan tuntumassa oleva traktorin kauha on tarkoitettu muran keruuta varten. Kun se tulee täyteen, vierelle voi haravoida ja lapioida uusia kasoja. Kasat siirretään sitten parkkipaikalle tuotuun traktorin peräkärryyn ja kuljetetaan kärryn täytyttyä pois. 

Jokainen kyläläinen ja kesäasukas voi halutessaan ja omien aikataulujensa mukaan osallistua uimapaikan puhdistustyöhön - muutokset vesi- ja ranta-alueella näkyvät jo. Uimakopin seinässä on rannasta tänä kesänä otettujen vesinäytteiden tulokset.

Tule talkoisiin mukaan, omaksi iloksi ja ympäristön hyväksi! 

Rantaa puhdistetaan1 v1Rantaa puhdistetaan2Rantaa puhdistetaan3 

Kylmäpohjassa tapahtuu

Kylmäpohjan rannan, pysäköintialueen ja kulkuväylien kunnostukset jatkuvat. Uimarannan käyttöä emme toistaiseksi suosittele työkoneiden, soranajon ja rantaan kertyneen muran vuoksi. Grillikota on käytössä, mutta valitettavasti hyvät tavat ovat joiltakin kodankäyttäjiltä täysin hukassa. Ystävällinen muistuttaminen asiasta ei taida auttaa...

rentukat
sotkuagrillikodallaohjeetgrillikodalla

Siivoustalkoot Niemisen kylähautausmaalla

Rääkkylän kappeliseurakunta kutsuu kyläläiset siivoustalkoisiin Niemisen kylähautausmaalle torstaina 17.5.2018 klo 9:00 alkaen. Tavoitteena on aikaisempien vuosien tapaan haravoida käytävät ja hautojen välit sekä kappelin ympäristö. Omat työvälineet kannattaa ottaa mukaan. Töiden jälkeen seurakunta ja kyläyhdistys tarjoavat talkooväelle kevyen kenttälounaan ja kahvit.

Tervetuloa!

Kutsu aikuisten naisten tyttöjen iltaan 20.4.2018

Aikuisten naisten tyttöjen ilta järjestetään viime vuoden tapaan Niemisen Urheilutalolla perjantaina 20.4.2018 klo 18:30 - 21:00. Ei pääsymaksua. Tervetuloa!

Vanhusten kerho kutsuu

Tervetuloa ikäihmisten kerhoon Niemisen Urheilutalolle tiistaina 10.4.2018 klo 14:00. Muun ohjelman lisäksi tilaisuudessa lauletaan vanhoja koululauluja op. Pertti Häkkisen johdolla. 

Järj. Eläkeliiton Rääkkylän yhdistys, kahvit tarjoaa Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys.

Pilkkikisat Piimälahdella

Niemisen Seudun Metsästysyhdistys ry:n ja Niemisen-Venturin Osakaskunnan yhteiset pilkkikisat järjestetään pääsiäislauantaina 31.3. Venturissa Iitan kodallamikäli jäätilanne sallii. Sarjoina ovat miehet, naiset sekä alle 15-vuotiaat. Osallistumismaksu on 5 €, alle 15-vuotiaat osallistuvat ilmaiseksi.

Kodalla tarjolla makkaraa ja kahvit. Tervetuloa!

Kutsu kevätkokoukseen

Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 11.3.2018 klo 14:00 Niemisen Urheilutalolla os. Hammaslahdentie 1126. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 9 §:n määräämät asiat (tilinpäätöksen käsittely ja vastuuvapauden myöntäminen).

Kahvitarjoilu alkaa klo 13:30. Tervetuloa! 

Hallitus                                                                                                                                                                                                                              

Kyläkierros meijän nurkilla

Niemisen ja Sintsin alueen kyläkierrostilaisuus pidetään Niemisen Urheilutalolla keskiviikkona 28.2.2018 klo 14:00 alkaen. Ohjelmassa Rääkkylän kunnan, Keski-Karjalan Jetina ry:n ja Maaseudun Sivistysliiton puheenvuorot ajankohtaisista teemoista. Yhteiskeskustelua ja kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Katso tarkempi ohjelma >>