Uutisia ja tiedotteita

Uutisia ja tiedotteita

Heinäkuun kuulumisia

Maanantaina 4.7. niitettiin Kylmäpohjassa ruovikoita. Niittojäte kuljetettin kompostoitumaan heti seuraavana aamuna. Samalla siistittiin vielä kertaalleen uimaranta ja grillikodan tienoo. Uimakoulut pyörähtivät käyntiin samoin maanantaina 4.7. ja ne ovat jatkuneet koko viikon. Vuoniemen saunamökin vuokrauskausi alkoi kesäkuun alussa ja on sujunut hyvin. Sesonki jatkuu vielä elokuun puolelle.
Kiitos jälleen kerran niittomiehille, mökkihuoltajille ja kaikille ahkerille talkoolaisillemme! Tästä on hyvä jatkaa...

Niitot pienUimakoulu2022 pienMökki pien

Uimakouluun!

Uimakoulut Kylmäpohjassa alkavat maanantaina 4.7.22. Alkeisryhmäläiset aloittavat klo 13 ja jatkoryhmäläiset klo 14. Uimakoulut kestävät perjantaihin 8.7. asti. Toivotaan lapsille lämpimiä ja aurinkoisia päiviä, hauskoja hetkiä vedessä ja veden äärellä!
Huom! Myös niittoja tehdään maanantaina 4.7. aikana, mutta ne keskeytetään uimakoulujen ajaksi. 
20.6.22 otettujen vesinäytteiden perusteella uimaveden laatu on hyvä - testausseloste on nähtävillä varastorakennuksen - uimakoppien ilmoitustalulla. 

Uimakoulussa10 pien. ja rajattuVesinäyte

Kiitokset talkooväelle

Kylmäpohjan rannan siistimistalkoot pidettiin keskivikkona 22.6. Uimarannalle kertynyt mura haravoitiin edelliskesien tapaan odottaamaan poiskuljetusta. Grillikota, tanssilava ja pukukopit ja niitä ympäröivä pihamaa siistittiin kesäkuntoon. Alkuillan urakka kesti vajaat kaksi tuntia ja sujui neljätoistahenkiseltä talkooporukalta supsikkaasti. Sää suosi ja lopuksi istahdettiin tarjoilujen ääreen tarinoimaan. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. Hyvää juhannusta!

Talkoot 2 22 6 22Talkoot 1 22 6 22Talkoot 3 22 5 22

Talkoot Kylmäpohjan rannalla 22.6.

Talkoot pien 25 8 201
Kylmäpohjan uimarannan ja sen lähiympäristön siistimistalkoot pidetään keskiviikkona 22.6. klo 17 alkaen.
Ota omat työvälineet mukaan. Tarjoilua grillikodalla töiden lomassa. Tule mukaan, yhdessä saamme aikaan enemmän! 
Säävaraus.  

Ruovikoiden niitot kesällä 2022

Kylmäpohjan uimarannan läheisyydessä Ruukinlahdella niitetään ruovikoita heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja elokuun lopulla. Toimenpiteet liittyvät talvella 2021 ruopatun alueen huoltoon ja niiden on suunniteltu kestävän päivän kerrallaan. Niittojäte kuljetetaan pois ranta-alueelta heti niittojen päätyttyä. Niitot teettää kyläyhdistys.

Kylien Tarinat -tapahtuma Niemisen Urheilutalolla 14.6.22

Keski-Karjalan Kylien Tarinat -tapahtuma järjestetään Niemisen Urheilutalolla tiistaina 14.6. klo 18
Kahvitarjoilu. Tevetuloa!

Tietoa tapahtumasta tarkemmin Facebookissa

Kurkipuiston wappuetkot

Syksyllä 2021 perustetun Venturin Kurkipuiston kevät alkoi vapun aatonaattona. Lumen alta vapautuneiden veistosten alustoja puhdisteltiin ja niiden kunto tarkastettiin. Aluetta haravoitiin ja lähes juhannuskokon kokoinen risukasa poltettiin. Haravoinnin ja tulen vartioinnin lomassa järjestettiin Kurkipuisto-piknikki: paistettiin makkarat, juotiin vappusimat ja herkuteltiin munkeilla. Iltapäivän hommassa oli mukana syksyn tuttu talkooryhmä, yhdeksän venturilaista. Jatkamme siistimis- ja viimeistelytöitä puistossa kevään aikana. Kiitos talkoolaisille jo tähänastisesta!
Hauskaa vappua ja aurinkoista kevättä kaikille!

Kurkipuiston vappu03 pienjpgKurkipuiston vappu09 pienKurkipuiston vappu08 pien

Kurkipuiston vappu13 pienKurkipuiston vappu16 pien

Kutsu yhdistyksen vuosikokoukseen

Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 30.3.2022 klo 18.00 Niemisen Urheilutalolla os. Hammaslahdentie 1126. Kokouksessa käsitellään ja päätetään sääntöjen 9 §:n määräämät asiat. Kahvitarjoilu ennen kokouksen alkua.
Toivotamme jäsenet tervetulleiksi kokoukseen! Hallitus

Hyvää talvilomaa!

Tiedoksi talvilomalaisille: Niemisen Urheilutalolta lähtevät tänäkin vuonna 3 km:n ja 5,5 km:n ladut. Ne ovat hyvin opastettuja ja erinomaisessa kunnossa. Ladut kulkevat tasaisissa maastoissa, joten ne sopivat kaikenikäisille sivakoijille.  Aurinkoisia ja virkistäviä kevättalven päiviä kaikille!

Hiihtolatu kotisivulle Hiihtolatu 2

Joulun odotus alkaa...

Joulukuusi pienennettyKyläyhdistys tarjoaa joulukahvit ja -glögit Niemisen Urheilutalolla ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11.2021 klo 14 - 16.

Tarjoiluja edeltää Rääkkylän kappeliseurakunnan Kauneimmat joululaulut -tilaisuus Niemisen kappelilla klo 13-14. 

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan adventin aikaa ja joulun odotusta kanssamme!

T. Kyläyhdistyksen väki